“Hét huis van gastvrijheid
in zorg en dienstverlening”

Missie, (zorg)visie en kernwaarden

Woonzorgcentrum De Beyart biedt wonen, zorg en welzijn aan ouderen vanuit haar missie:

‘De Beyart, hét huis van gastvrijheid in zorg en dienstverlening’

 

De kernwaarden zijn:

  • Gastvrij
  • Deskundig & Respectvol
  • Persoonlijk & Betrokken
  • Mensgericht & Huiselijk
  • Loyaal & Oprecht

Woonzorgcentrum De Beyart biedt zorg en dienstverlening aan ouderen in het verzorgingsgebied Maastricht en omgeving. De Beyart gelooft erin dat juist bij verminderde (eigen) regie of zelfredzaamheid, betekenis geven aan de kwaliteit van leven ertoe doet.

De Beyart ziet haar cliënten als middelpunt van haar handelen en ze ziet een zorgvuldige beantwoording van hun zorgvraag als haar verantwoordelijkheid. De ervaren sfeer, kwaliteit van zorg- en dienstverlening en het werkplezier van de medewerkers en vrijwilligers komen voort uit de dialoog en het aangaan van verbindingen tussen de cliënt, zijn naasten, de medewerkers en de vrijwilligers. Religie speelt daarbij ook een belangrijke rol. De Beyart stelt zich ten doel de zorgvraag middels persoonlijke aandacht te faciliteren.

Binnen Woonzorgcentrum De Beyart is de visie op zorg gebaseerd op twee uitgangspunten:

De emancipatorische zorgvisie

Hiermee wordt bedoeld dat de bewoner centraal staat en niet alleen als een uniek persoon wordt gezien maar tevens als iemand die zelf richting geeft aan zijn leven (geëmancipeerd), dus ook aan dat deel waarvoor zorg wordt gevraagd. De bewoner heeft een eigen verantwoordelijkheid voor het onderhouden van het eigen leven (zelfzorg).

De verantwoorde zorg

Bewoners/cliënten willen het liefst zó ondersteund worden dat zij zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat ze willen en gewend zijn. Een leven waarin ze de dingen kunnen doen die ze, gelet op hun mogelijkheden en beperkingen, zelf belangrijk en zinvol vinden.

Voor De Beyart is de realisatie en die ondersteuning en de te verlenen zorg een belangrijke hoofdtaak.

De norm die aan verantwoorde zorg ten grondslag ligt is:

'vakbekwaam zorgen voor kwaliteit van leven'

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.