“Hét huis van gastvrijheid
in zorg en dienstverlening”

donderdag 25 juni 2020

Versoepeling bezoekregeling per 25 juni

 

De Beyart gaat, na de voorzichtige eerste stap van twee weken geleden, de bezoekregeling versoepelen vanaf donderdag 25 juni. Woensdag 24 juni kunt u contact opnemen met de receptie om een afspraak in te plannen. Bewoners kunnen dan drie keer per week op de eigen kamer bezoek ontvangen van twee personen per keer. Bezoek mag worden afgewisseld en mag telkens twee uur duren. Voor de duidelijkheid vermelden wij dat het mogelijk is om in de omgeving van het zorgcentrum buiten de poort samen een wandeling of een ander uitje te maken.

Op dit moment is De Beyart corona-vrij en dat willen we uiteraard zo houden. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen, dus zowel bezoekers, bewoners en medewerkers, de voorzorgsmaatregelen in acht blijven nemen. We weten immers hoe risicovol het virus is en hoe snel het zich kan verspreiden. De Beyart blijft in de versoepeling voortdurend de balans zoeken tussen veiligheid en welzijn.

Uitgangspunt bij het bezoek zijn de huidige RIVM-richtlijnen. Het voornaamste daarbij is dat zowel de bewoner als het bezoek geen klachten heeft en dat de 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd.

Alle bezoekers worden  geregistreerd. Ook is er een check bij binnenkomst. Verder is het belangrijk om te vermelden dat bezoek mogelijk is zo lang er op de afdeling geen besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Als toch corona wordt geconstateerd, moeten we het bezoek in het belang van ieders veiligheid helaas weer beperken.

Uiteraard continueren wij de ontmoetingsmogelijkheden in de tenten buiten en onze communicatievoorziening via het raam. Omdat er geconstateerd is dat de 1,5 meter maatregel niet altijd gevolgd wordt, is er vanaf donderdag 25 juni een aanpassing, het
invullen van de checklist en het  gebruik van een mondkapje.

Wat houdt de versoepeling praktisch in voor het bezoek binnen?

  • U meldt zich telefonisch mimimaal een dag van tevoren via de receptie 0436311700
  • U geeft aan in welk tijdsblok u wenst te komen en of u voornemens bent De Beyart te verlaten met de bewoner. Tijdsblok : 10.30-12.30, 14.30-16.30 en 18.30-20.30
  • Bij binnenkomst vult u de check vragenlijst in en geeft deze ondertekend af bij de receptie medewerker. U wordt een mondkapje overhandigd en kunt vervolgens de kortste route nemen naar de bewoner.
  • Wandelen door De Beyart en gebruik maken van ons restaurant is niet toegestaan.
  • Aan de buitenrand van ons binnen terras  kunt u gezellig plaatsnemen indien u wenst met de bewoner. Hier zullen een aantal tafels en stoelen ter beschikking staan.

Wat houdt de versoepeling praktisch in voor de ontmoeting in de tentjes buiten?

  • U meldt zich telefonisch mimimaal een dag van tevoren via de receptie 0436311700
  • Op het moment dat u de afspraak heeft, meldt u zich bij de receptie, vult u de check vragenlijst in en geeft deze ondertekend af bij de receptie medewerker. U krijgt een mondkapje overhandigd en kunt vervolgens buiten plaatsnemen in de tent.
  • Iedere tafel is voorzien van desinfectans. Wilt u zo vriendelijk zijn na uw bezoek de tafel en stoelen zelf te desinfecteren.

Wilt u gebruik maken van de gelegenheid om te wandelen of een uitje te plannen met de bewoner, meldt u zich dan aan voor het binnen bezoek. De  tijd voor de buitenmogelijkheid in de tent blijft 25 minuten.

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.