“Hét huis van gastvrijheid
in zorg en dienstverlening”

vrijdag 02 oktober 2020

De Beyart beschikt over een digitale zuil, tante Co, na toekenning subsidie RCOAK Amsterdam

Voortvloeiend uit toegekende subsidie, geschonken door het RCOAK Amsterdam, heeft De Beyart de beschikking over een digitale zuil, tante Co. Deze draagt mede bij aan een deel kwaliteit t.a.v. het welzijn van onze bewoners.

Bewoners hebben de mogelijkheid om verschillende items te kiezen via tante Co, zoals het luisteren naar muziek, een enquete invullen over de menu's in De Beyart of bijvoorbeeld het spelen van een spel. Denk hierbij aan kaartspellen zoals Solitair of Freecell, 4 op een rij, puzzels en memory. Via het feedback gedeelte van het systeem kunnen bewoners hun voorkeur aangeven wat betreft overige spellen, zodat deze toegevoegd kunnen worden. De programma’s hebben veel affiniteit met bekende gebouwen en plekken in Maastricht, wat een stuk herkenning oplevert bij de bewoners van waaruit een vertrouwd en geborgen gevoel kan ontstaan. Dit leidt tot laagdrempeligheid in het gebruik van het scherm met het gevolg een stuk gezelligheid rondom de zuil van tante Co. Het scherm is op een eenvoudige wijze te reinigen zodat de hygiene gewaarborgd kan blijven. Na de periode van covid-19 hebben de bewoners de gelegenheid individueel, met familie, bezoekers en vrijwilligers gebruik te blijven maken van tante Co.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.