“Het geloof en het leven wordt binnen De Beyart gevierd...”

Beyart gemeenschap

De Beyart wordt bewoond door diverse religieuze groeperingen, bisdompriesters en leken, ofwel gewone burgers.

Communiteiten

Binnen De Beyart kennen we de Broeders FIC, zij zijn verdeeld over één communiteit en de Broeders Fransicanen. Daarnaast zijn er communiteiten van de Zusters van het arme Kind Jezus, Zusters Karmelietessen, Medische Missie Zusters, Zusters Reparatricen, Zusters van de Retraite en een zuster Benedictines.

De meeste communiteiten beschikken over een eigen huiskamer en een gebedsruimte. Alle communiteiten hebben hun eigen groepsafspraken over samenkomen, overleg, financiën, gebedstijden, etc. Ze ontmoeten elkaar bij vieringen in de grote kapel.

De religieuzen gebruiken, net als de overige bewoners, de maaltijden in het Beyartrestaurant. Gedurende de dag kan iedereen hier koffie of thee drinken eventueel samen met bezoekers. Ondanks de verschillende identiteiten spreken we van een hechte Beyart gemeenschap waar religieuzen en leken heel prettig met elkaar omgaan en samenleven.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.