“Hét huis van gastvrijheid
in zorg en dienstverlening”

Algemeen

Woonzorgcentrum De Beyart ligt op een unieke locatie in het hart van Maastricht. Midden in een drie hectare groot park op steenworp afstand van het Vrijthof.

Woonzorgcentrum De Beyart biedt zorg en dienstverlening aan ouderen in het verzorgingsgebied Maastricht en omgeving. De zorg en dienstverlening richt zich op verzorging, verpleging, thuiszorg en dagopvang waarbij welzijn en spiritualiteit herkenbare elementen zijn.

Het complex en zijn omgeving kenmerken zich, ondanks de nabijheid van het stadscentrum, door een weldadige rust. In De Beyart wonen diverse religieuze groeperingen en leken in het oorspronkelijke klooster van de Broeders FIC, ‘De Broeders van Maastricht’.

Zelfstandige en autonome zorginstelling

De Stichting Woonzorgcentrum De Beyart functioneert autonoom en maakt geen deel uit van de congregatie van de Broeders van Maastricht. Uiteraard is er regelmatig overleg over o.a. de veranderingen in de zorg en de samenleving, evenals het onderhoud van het gehele complex.

In het Woonzorgcentrum wonen ruim 75 'leken', daarnaast zo'n 35 broeders en vrouwelijke religieuzen. De bewoners die geen WLZ-indicatie hebben, wonen in De Beyart op basis van een totaalpakket van verzorgd wonen.

Governance Code

De Stichting werkt sinds 2007 volgens de landelijk in gebruik zijnde ‘Governance Code’. Dit is een branchebrede Code in de Zorg waarin het bestuur en het toezicht daarop via een transparante wijze zijn geregeld. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/bestuurder. Deze legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht die bestaat uit mensen met een zeer brede inhoudelijke en maatschappelijke deskundigheid. De Raad van Toezicht werkt met een toezichtvisie en een informatieprotocol. Voorts is de zogenaamde klokkenluidersregeling van toepassing.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.