“Hét huis van gastvrijheid
in zorg en dienstverlening”

Achtergrond huidige Woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum De Beyart is een unieke plek in hartje Maastricht. Uniek vanuit vele perspectieven: ligging, sfeer, ambiance, de parkachtige omgeving, het hoge niveau van zorg en dienstverlening en niet in de laatste plaats de statige gebouwen.

Bepaalde randvoorwaarden betreffende een religieus leven, spiritualiteit en de invulling daarvan, evenals een bepaald niveau van zorg en dienstverlening zijn tot op de dag van vandaag belangrijke waarden binnen De Beyart.

Inmiddels heeft het kloosterverzorgingshuis zich tot een volwaardig Woonzorgcentrum ontwikkeld. Er wonen ongeveer 155 bewoners: broeders, zusters evenals gewoon gelovigen of niet gelovigen. Om ook verpleeghuiszorg te kunnen verlenen zijn er de afgelopen jaren 41 verpleeghuisunits in De Beyart gerealiseerd (gesloten PG afdelingen). Van oudsher is onderlinge aandacht en mantelzorg tussen bewoners een onderdeel van het dagelijks leven.                                                                                                                                         

De aard van de inrichting, de kunstuitingen en de aandacht voor historie geven een beeld van het werkverleden van de kloosterlingen en de wijze waarop dat gestalte heeft gekregen.

Kortom, spiritualiteit, onderling respect en zingeving in een gemixte samenstelling van bewoners maken De Beyart tot een gastvrij oord met een hoog niveau van zorg en dienstverlening. De Beyart koestert dit als een groot goed, ook voor de toekomst!

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.